Lån uden sikkerhed

Interessen for at optage et lån uden sikkerhed har vokset sig større og større de seneste år. Det er i dag en anerkendt lånetype, hvor private forbrugere har mulighed for at optage et forbrugslån uden at stille sikkerhed. Der er både fordele og ulemper ved denne lånetype, som du bør være bekendt med, før du optager et forbrugslån uden sikkerhed.

Lån penge uden at stille sikkerhedBesøger du en vilkårlig dansk bank og anmoder om at optage et lån uden at stille sikkerhed, så vil du med høj sandsynlighed blive afvist. Heldigvis er der rig mulighed for at optage denne type lån, hvis du ansøger hos en af de mange låneudbydere. Når du optager et lån uden sikkerhed, betyder det godt og kort, at du ikke skal stille sikkerhed i hverken ejendom, bil eller andre værdier. Dermed kan låneudbyderen på intet tidspunkt gøre krav på at få udleveret din bil eller ejendom. Det er en fordel for dig som låntager, da du ikke løber nogen risiko mht. til dine værdier.I takt med at konkurrencen i lånebranchen er blevet mere intens, er det tilgængeligt for stort set alle forbrugere at optage denne type lån på nettet. Det er muligt at optage et lån uden at stille sikkerhed hos mindre- såvel som større låneudbydere.

Kan jeg optage et forbrugslån uden sikkerhed?Som udgangspunkt skal du kun overholde ganske få betingelser for at blive godkendt til at optage et lån uden at stille sikkerhed. Før du ansøger om et lån, kan du med fordel læse udbyderens lånebetingelser og sikre dig, at du overholder samtlige betingelser.

Lån uden sikkerhed 18 årDe fleste online lån kræver, at du er mindst 20-21 år for at optage et forbrugslån på nettet. Dog er der samtidig en række låneudbydere, som har et lavere alderskrav på blot 18 år. Dermed kan det sagtens lade sig gøre at optage denne type lån, selvom du kun er 18 år gammel. I vores oversigt kan du skabe dig et overblik over, hvilke alderskrav de forskellige låneudbydere har.

Lån trods RKISandsynligheden for at du kan optage et lån uden at stille sikkerhed, hvis du er registreret I RKI er meget lille. Størstedelen af de danske låneselskaber har ikke interesse i at udbyde lån til danske forbrugere, som er registreret i enten RKI eller Debitor Registret. Du har dog altid mulighed for at ansøge om et lån, selvom din chance for at blive godkendt til lånet er meget lille.

Lån penge uden sikkerhed – Fordele og ulemperSelvom det lyder attraktivt at låne penge uden sikkerhed, så er det vigtigt, at du er klar over, at der både er fordele og ulemper. Når du er bekendt med de tilstedeværende fordele og ulemper, kan du beslutte dig for, om det fortsat er en lånetype for dig.

Fordele

1. Frihed og begrænset risiko – Den største fordel ved at låne penge uden sikkerhed er, at du har en enorm frihed. Selvom du ikke nødvendigvis ejer bil og / eller ejendom, kan du alligevel ansøge om et lån. Derudover løber du kun en meget begrænset risiko, fordi låneudbyderen som sagt ikke kan gøre krav på dine værdier. Dermed kan du slippe for bekymringer og søvnløse nætter, da dine værdier ikke har indflydelse på lånet.

2. Hurtig låneproces – Når du optager denne type lån, vil du opleve en meget hurtig låneproces. Der skal nemlig ikke bruges tid på en masse papirarbejde, som du kender fra banken.

3. Lån uden sikkerhed og dokumentation – Du bliver hverken påkrævet at stille sikkerhed eller sende dokumentation for lånet. I den forbindelse slipper du også for, at der bliver stillet en masse kritiske spørgsmål. Låneudbyderne stiller kun ganske få krav til dig, og du behøves kun at udfylde de mest nødvendige oplysninger.

Ulemper

1. Høj rente – Når du låner penge uden sikkerhed, løber du som låntager ingen risiko. Derimod løber långiver en stor risiko, fordi långiver ikke får stillet sikkerhed for tilbagebetaling af lånet. Derfor er renten generelt høj sammenlignet med andre lånetyper. Der findes ikke én fastlagt rente, som gælder for alle låntagere. Når du ansøger om et lån, bliver der foretaget en personlig kreditvurdering, hvor renten bliver beregnet på baggrund af din kredit profil. Det er som udgangspunkt den eneste ulempe, som dog kan have stor indflydelse på lånets samlede omkostninger.

Trods høje renter vil det dog fortsat være muligt at optage billige lån uden sikkerhed. Såfremt du ansøger om et lån hos minimum 2-3 låneudbydere, kan du nemlig sammenligne disse lånetilbud og vælge det billigste.

Sådan optager du et lån uden at stille sikkerhedEr du overbevist om, at et lån uden sikkerhed er noget for dig, så er der en række punkter, som du skal tage stilling til. Du skal bl.a. tage stilling til følgende punkter:

Ønsket lånebeløb


Ønsket løbetid
Ønsket lånetype
Ønsket lånebeløb

Optager du et hurtig lån uden sikkerhed, så kan du som udgangspunkt låne op til 350.000 kr. Før du ansøger om et lån, skal du have fastlagt et ønsket lånebeløb. Lånebeløbet vil bl.a. have indflydelse på, hvilken låneudbyder og hvilken lånetype du med fordel kan vælge.

Ønsket løbetidSkab dig et overblik over din økonomi og vær realistisk omkring, hvor hurtigt du kan tilbagebetale lånet. Har du en presset økonomi, vil det f.eks. være oplagt at tilbagebetale lånet over en længere periode. Du kan typisk vælge en løbetid, som strækker sig fra 30 dage og op til 15 år afhængig af, hvilken låneudbyder du vælger.

Ønsket lånetypeNår du skal vælge ønsket lånetype, skal du have det ønskede lånebeløb og løbetid med i tankerne. Hvorvidt du skal optage et forbrugslån, kviklån eller SMSlån vil nemlig afhænge af, hvor mange penge du vil låne, og hvor hurtigt du kan tilbagebetale dit lån.

Lån nemt online 24/7Har du brug for flere penge mellem hænderne her og nu, så kan du glæde dig over, at du kan låne penge nemt og hurtigt døgnet rundt. Du kan med fordel tage et kig på vores store oversigt over låneudbydere, som kan tilbyde dig et fordelagtigt lån uden sikkerhed.